torstai 2. syyskuuta 2010

l'école

Laly on kohta kaksi, mutta se aloittaa koulun jo ensi syksynä. Musta se on ihan järjetöntä, ei mitään järkeä, mutta ranskalaisille on outoa että ekaluokkalaiset on seitsemän. Kannattais kuitenkin kokeilla meiän tyylillä, kun ollaan kerta siinä niin hyviä, ja se on ainoa oikea tyyli. Ei kolmevuotiaiden koulu samanlaista ole kun suomen ekaluokka mutta ei kuitenkaan mikään päiväkotikaan. En ole hirveän kateellinen opettajalle, ne jää varmaan ajoissa eläkkeelle tai vaihtaa alaa.
En jotenkaan pysty käsittää tätä näiden koulusysteemiä muutenkaan. Päivät on tosi pitkiä, tänäänkin Maé ja Noa lähti aamulla kahdeksalta ja tuli kotiin vasta vähän ennen viittä. Siinä välissä on tietysti lounastauko, hei kamoon ihan tosissaan. Olisin itse lapsena tykännyt tosta lounastauosta koska olin niin nirso ruoan suhteen, mutta eihän siinä ole mitään järkeä että lapset menee kouluun kahdesti päivässä, varsinkaan kun ne on niin pieniä ettei voi laskea yksin kävelemään. Koulultakin on mahdollista saada ruoka mutta se on ilmeisesti aika kallista. Myös kaikki koulutavarat ostetaan itse.

homeboy
Tänään oli ensimmäinen päivä kun tuli hirveä koti-ikävä. En itkenyt viellä eli tästä päästään yli. Mutta olin facebookissa, ja Maé tuli kyselemään "kuka toi on? kuka toi on?" ja kerroin sille vähän mun kavereista ja näytin niiden kuvia. hahaha ps lasse se muuten nauroi sun kuville ! oot kova tekijä.