torstai 26. elokuuta 2010

fripouilles

Tänään lapsilla oli joku ihme aggressiokohtaus ja itkuraivari päivä ja oli aika kamalaa. onneksi vain se kolme tuntia, mikä oli ainakin 2h55 likaa... ei enää näitä päiviä.
Heti kun pystyin livahdin Nyoniin. Se on kyllä jo aika nähty paikka, joten viikonloppusuunnitelmissa pieni trippi välillä Ranskankin puolelle, kun täällä kuitenkin asun. Ohjelmassa tänään oli uintia ihan jäätävässä Genevejärvessä, vaikka ilma oli sellainen että kengistä jäi heti rumat rusketusrajat. Täällä syksy vaikuttaa ilmeisesti vaan veteen. Rannalla meitä viihdytti joku harmaantunut hippisoittaja joka kuvasi esiintymistään, ja tietysti vastarannan Mont Blanc jonka näin kunnolla ensimmäisen kerran. On muuten hiano ja kelpais mennä stigalla.
Myöhemmin katsastin paikallisen mäkkärin ja asiantuntijana järkytyin hinnoista ihan hirveästi. kuka hullu maksaa kympin bigmacistä!? nyt on ainakin helppo alkaa lahduttamaan. Tän järkytyksen jälkeen lähdin kotiin bussilla, joka oli niin myöhäinen, eli yhdeksältä, ettei se mennyt ihan perille asti ja jouduin kävelemään Chavannes-de-Bogisista. Onneksi mulle sattui totaalisesti lahden liikenteen kuskeista eroava kuski joka jäätti mut pois läheiselle liikenneympyrälle. Oli silti pelottavaa kävellä pimeässä tienpientareella vailla karttaa ja varmaa  määränpäätä. Mutta osasin, eli voin jatkaa tällä iltalenkkeily tyylillä. Ehkä se kulutti mun syömät kaks ja puol maailman tokaparasta jäätelöpalloa(ei mennyt ben&jerry'sin ohi).