maanantai 23. elokuuta 2010

le week-end

olen viettänyt viikonloppua muualla kuin kotona ja pitänyt hauskaa muuten kuin koneella. eka postaustauko!


Emman pihan lampaat ja ilkeä pässi

Nyon. vuoria  on ihan ok vaan jäädä tuijottamaan.
Perjantaina heti töiden loputtua ryntäsin ensimmäiseen bussiin kohti coppet-nyon-givrins akselia, eli sveitsiin. Siellä on hauskempi hengaa kuin täällä vaikka onkin kallista. Tykkään sveitsistä koska täälläpäin siellä puhutaan ranskaa ja kaikissa taloissa on ikkunaluukut. mäkin haluan sellaiset siniset.
Perjantaina lähdettiin Emman kanssa Nyoniin. Fishermen'sissä tavattiin toinen Emma, joka on Englannista mutta ollut täällä vuoden au pairina. Emma kaksi on erittäin puhelias vahvalla brittiaksentelilla varustettu tosibritti mutta hauska tyyppi joka huutaa kovaa kanssa-autoilijoille.
Se ainoo paikallinen oli ihan täynnä ja saatiin monta juttukaveria. Joitain kivoja, ja joitain vähän epämiellyttävämpiä. Paikalla oli myös samaiset mopopojat edellisviikolta. Myöhemmin siirryttiin L'ater yökerho/klubi/luolaan joka oli erittäin pieni ja asiakaskuntakin vähintään kyseenalaista. Ikähaarukka oli 20-ainakin50, ja ihmiset oli erittäin tuttavallisia. Se oli ihan hauskaa, sillä illan edetessä ranskakin alkoi sujumaan. Emma onneksi myös bongasi meille seurueen jolta sai ilmaista juomaa, koska sisäänpääsy oli 20 frangia. Puhun nyt siis n. 20 neliön kammiosta. En tiedä kuuluiko tääkin samaan seurueeseen, mutta suututin yhden norjalaisen sanomalla että suomessa oksentamista sanotaan norjan puhumiseksi, mutta sehän on aivan totta. Vinkki vierailijoille: isonenäisiä miehiä kannattaa varoa, sillä mitä isompi nenä sen vanhempi ja inhottavampi. Täällä on joku nenägeeni ja mä taidan olla nenämagneetti.
Lauantaina tuli ikävä lahtea ja kebabia. Pitää ottaa selvää paikallisesta tarjonnasta. Vahdin Emman kanssa koko päivän saaristolaislapsia ja vaikka Emmakaks oli kutsunut meidät sen luokse illanistujaisiin, mentiin nukkumaan lauantaina ennen kahtatoista ihan tyytyväisinä.
Sunnuntaina aamupäivällä mentiin uimaan Genevejärvelle, missä vähän paloin. Se järvi on ihan hirveän iso ja näyttää ihan mereltä. Oli aika jännittävää kun siellä ilmeisesti oli purjehduskilpailuja ja aina välillä kuului sellaisia sota on syttynyt!- lähtölaukauksia. Kun oltiin saatu tarpeeksi auringosta, mikä muuten täällä on paljon polttavampi kuin normaali aurinko, ja ponttoonista lähdettiin taas Nyoniin. Käytiin katsomassa ranskaksi dubattu sexy danse trois elokuva, jossa ainoat katsojat oli emma, emma, mä ja joku yksinäinen nainen joka huuteli ihan tajuttomia kommentteja koko elokuvan ajan. Hauskoja on myös ne leffan aikana tulevat mainoskatkot. Elokuvanautinon jälkeen sain emmakakkoselta kyydin divonneen sen ihanalla turkoosilla twingolla, ja huomasin etten vieläkään osaa kotiin pimeässä.

Paluu arkeen alkoi väsyneesti tänään, enkä jaksa millään odottaa huomista 11 tunnin ikuisuutta.... huoh.
Täällä kaupat on muuten vielä kesälomalla, niinkuin kaikki muukin. Luulin että siestailu ja mañanailu on enemmän espanjalaisten hommia mutta olin väärässä. Kaupat on kiinni maanantaisin.